Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Badkamer origineel inrichten? Dat doe je zo!

'De badkamer is een kamer die vaak over het hoofd gezien wordt in huis, zeker als het gaat om mooie decoratie en design. Nochtans is de badkamer de ruimte waar je elke dag begint en eindigt, dus waarom zou je hier geen moeite in steken? Een originele en leuk ingerichte badkamer kan een grote impact hebben op je dagelijkse routine en je huiselijke sfeer. Dus, klaar om je badkamer een make-over te geven? Hier zijn enkele creatieve ideeën om je op weg te helpen.

 

Speel met kleuren en patronen

Veel badkamers zijn traditioneel wit of neutraal, maar een beetje kleur kan de ruimte juist echt tot leven brengen. Je kan ervoor kiezen om een accentmuur te schilderen in een gedurfde kleur zoals diepblauw, groen of een warme terracotta tint. Als schilderen niet jouw ding is, kun je natuurlijk ook spelen met kleurrijke tegels of behang met een interessant patroon.

Een andere leuke manier om patronen te introduceren, is door gebruik te maken van decoratieve tegels op de vloer of in de douche. Kleurrijke tegels, visgraatpatronen of mozaïek kunnen allemaal een unieke en persoonlijke touch aan je badkamer geven.

 

Denk na over verlichting

Om de juiste, ontspannen sfeer te creëren in je badkamer, is de juiste verlichting belangrijk. In plaats van alleen maar een standaard plafondlamp te gebruiken, kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om verschillende lichtbronnen te combineren. Wandlampen naast de spiegel zorgen voor gelijkmatige verlichting bij het scheren of make-up aanbrengen, terwijl een dimbare plafondlamp of inbouwspots dan weer voor een ontspannen sfeer kunnen zorgen tijdens een bad.

Een lichtkoepel kan ook een goede aanvulling zijn voor je badkamer, zeker als je geen (of enkel kleine) ramen in je badkamer hebt. Zo breng je meer natuurlijk naar binnen, wat fijn is als je je ‘s ochtends klaarmaakt. Ben je bang voor te veel zonlicht of oververhitting? Dan is het handig om een lichtkoepel met zonwering te installeren. Dit geeft je controle over de hoeveelheid licht die je badkamer binnenkomt en houdt de ruimte koel en comfortabel.

 

Voeg natuurlijke elementen toe

Natuurlijke elementen kunnen een rustgevende en verfrissende sfeer in je badkamer creëren. Denk maar aan planten die goed gedijen in vochtige omgevingen, zoals varens, aloë vera of een kleine ficus. Bovendien zijn planten niet alleen visueel aantrekkelijk, maar ze kunnen ook de luchtkwaliteit verbeteren.

Daarnaast kun je nog wat houten elementen toevoegen, zoals een houten badmat, planken of zelfs een houten badkuip. Deze materialen zorgen meteen voor meer warmte en textuur in de ruimte en creëren een balans tussen moderne en natuurlijke elementen.

 

Maak gebruik van slimme opbergoplossingen

Een opgeruimde badkamer ziet er niet alleen groter en netter uit, maar het maakt je ochtendroutine ook veel vlotter. Kies daarom voor opbergoplossingen die zowel functioneel als stijlvol zijn. Hang bijvoorbeeld zwevende planken aan de muur voor handdoeken en toiletartikelen, of gebruik manden en dozen om kleine items georganiseerd te houden.

Een spiegelkast is ook een slimme manier om extra opbergruimte te creëren zonder dat het ten koste gaat van de stijl. Het verbergt netjes al je flesjes en potjes achter de spiegel en zorgt voor een strakke, minimalistische look.

 

Personaliseer met accessoires

Accessoires zijn de kers op de taart voor je badkamerinrichting. Ze maken je badkamer meteen veel leuker, zonder grote veranderingen aan te brengen. Denk bijvoorbeeld aan originele zeepjes, tandenborstelhouders, en handdoeken in bijpassende kleuren en patronen.

Een mooi schilderij of foto aan de muur kan ook een grote impact hebben. Kies voor prints of schilderijen die waterbestendig zijn, of bescherm ze met een goede lijst. Een mooi tapijt of een paar gezellige kaarsen zorgen ten slotte ook weer meteen voor dat warme, gezellige gevoel, wat fijn is als je een bad neemt. 

 

Inspiratie opdoen

Je badkamer kan best overweldigend zijn, zeker als je niet weet waar te beginnen. Het is altijd een goed idee om eerst wat inspiratie op te doen door tijdschriften te lezen, Pinterest en interieurblogs te bekijken. Deze staan vol met originele ideeën voor je badkamer en kunnen je helpen een duidelijk beeld te krijgen van wat je leuk vindt en waar je naartoe wilt.'

 

Deel dit artikel